Inbouw Piano Silent Systeem

 

PianoDisc Silent systemen

Pianodisc is een firma gevestigd in de VS en Duitsland die sinds 1988 innovatief bezig is op het gebied van onder andere silent en MIDI systemen. De systemen zijn kwalitatief hoogwaardig. 
PianoDisc is eveneens ontwikkelaar van Player systemen (uit zichzelf spelende piano). Dit systeem wordt ook door ons ingebouwd.

Silent Systeem - Wat is het?

Een silent systeem maakt uw huidige piano of vleugel als het ware hybride. Naast akoestisch spelen kunt u dan ook stil spelen met bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of met speakers. Een silent systeem kan in vrijwel elke akoestische piano of vleugel worden ingebouwd ongeacht de leeftijd van het instrument. 
   

Silent Systeem - Hoe werkt het?

Een silent systeem bestaat uit 4 modules. Deze zorgen er onder andere voor dat bewegingen worden omgezet naar een digitaal signaal. 

Eén van de modules is de 'mute-rail'. Deze rail maakt het mogelijk dat de hamers worden gestopt nét voordat deze de snaren raken en daarom niet gaan klinken. De mute-rail wordt bevestigd in het mechaniek van uw piano en vervangt de zogenaamde demperstuitlijst. Deze is in elke piano te vinden. De mute-rail neemt de functie van de demperstuitlijst over. U merkt geen verschil in spelen.
In een vleugel werkt de mute-rail net even anders, daar heeft de rail enkel de functie om de hamers te stoppen. De mute-rail kunt u bedienen door een schakelaar die wordt gemonteerd onder het klavier.

De toetsaanslag wordt geregeld door een half optisch/mechanische of een volledig optische sensorlijst. De sensorlijst wordt geïnstalleerd onder de toetsen (buiten het gezichtsveld) van de piano of vleugel. Het heeft 88 sensoren die de bewegingen van elke toets meet en converteert naar MIDI data. De pedalen van de piano worden eveneens voorzien van sensors.

Het vertrouwde speelgevoel van uw piano blijft in zowel in- als uitgeschakelde toestand behouden. 

Het design van de PianoDisc module is compact, modern en strak dat zowel mooi oogt in een moderne als een klassieke piano of vleugel.

PianoDisc biedt 3 modellen silent systemen, de Quittime GT-2 mini, de Quiettime Magicstar V.5 en de volledig optische ProRecord: 
 

Quiettime GT 2 mini (inbouw aan huis € 1450,-)

- Compact ontwerp
- 128 stemmige polyfonie
- Audio-IN / Audio-Out
- Midi-IN, Midi-Out, Midi-Thru
- Opnemen in het geheugen
- Inbouw vleugel niet mogelijk (wel bij de Magicstar V.5 en ProRecord)Quittime MagicStar V.5 (inbouw aan huis € 1650,-)

- Compact ontwerp met grafische display 
- 128 General midi klanken
- 4 instelbare user presets
- instelbare Reverb, Chorus, Synamic Curves, Toonhoogte en Transposition effect.
- Loop playback
- Adapter Din naar Midi 
- Opnemen in het geheugen of USB stick
- Uitgebreide kalibratie mogelijkheden
- Zowel in te bouwen in een piano als een vleugel 

Pianodisc Pro Record ( € 1850,-)

Professioneel piano geluid
- Ontwikkeld voor en door professionele gebruikers en muzikanten
- DREAM dual digital sound systeem
- volledig optische sensorlijst 
- Hoge aanslag verwerkingssnelheid voor meer accuratie
- Playback met instelbare snelheid, 0,5 sec - 2 sec.
- DIN Midi-In / Midi-Out
- Zowel in te bouwen in een piano als een vleugel
- Wordt uitsluitend ingebouwd in ons atelierUitgebreide specificaties vindt u in de brochures:
Pianodisc Quiettime GT-2 mini en Magicstar V.5
Pianodisc ProRecord

PianoDisc inbouw door Kaldenbach Piano 

De inbouw vindt plaats op een afgesproken dag bij u thuis. Houdt u rekening met 1 dag werk. Doorgaans gaat de meeste tijd in het nauwkeurig afstellen van uw piano en de mute-rail.

Heeft u weinig tijd of wilt u liever geen werklui over de vloer dan kunt u ervoor kiezen om de inbouw te laten uitvoeren in onze werkplaats. Samen met u kiezen we een dag van ophalen en terugbrengen. Heeft u vragen, wilt u eerst een kennismaking of direct een afspraak plannen, neem dan contact op. U kunt mij bereiken op 06 17 224 024 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Extra informatie 

Bij alle silent systemen wordt standaard een Sony stereo hoofdtelefoon bijgeleverd. Een upgrade naar een draadloze hoofdtelefoon is mogelijk. 

De installatie van het ProRecord silent systeem en alle silent systemen in een vleugel worden uitsluitend uitgevoerd in ons atelier. De installatie van het systeem in uw piano of vleugel zal met de grootse zorg en vakmanschap worden uitgevoerd. Het instrument wordt bij u of uw bedrijf opgehaald en na de werkzaamheden weer teruggeplaatst op de plek van bestemming. Alles in overleg met u. 

Opties voor uw instrument en/of Silent systeem 

 

Sennheiser Draadloze Stereo hoofdtelefoon
€ 120,-
Bose Stereo Speakers 
€ 160,-
Piattino Pianopoot beschermcups met geluidabsorptie
piano (set 4 stuks). In nikkel of messing uitvoering.


€ 120,-

Piattino Pianopoot beschermcups met geluidabsorptie vleugel
(set 3 stuks). in nikkel of messing uitvoering.

€ 150,-